2010. június 29., kedd

Tájékoztatás szélessávú internet hálózat fejlesztésről

Ezúton is tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot a Kamuton folyamatban lévő szélessávú internet hálózat továbbépítéséről, bővítéséről, mely jelenleg tervezési fázisban van. A beruházást teljes egészében az IP-park Kft. Budapest végzi. Jelenleg az IP-Park Kft. részéről a DÉMÁSZ -szal folyik egyeztetés a villanyoszlopok használhatósága, bérlete, engedélyezése ügyében. (Ennek kezdete: 2010. május) Mindez várhatóan maximum 6 hónapot vesz igénybe. Az önkormányzat már áprilisban döntött arról, hogy kialakít két NOD elosztó központot az IP-Park részére, mely azóta megtörtént.
A jelenlegi állás szerint a Petőfi utca és a Rákóczi utca (valamint egyes utca szakaszok) kivételével csak a bővítést követően csatlakozhatnak lakások, egyéb épületek a rendszerre. A tévedések elkerülése érdekében fontos megjegyezni, hogy az önkormányzatnak a fejlesztéshez, bővítéshez nincs közvetlen érintettsége. Sőt, a Polgármesteri Hivatal a lehető leghamarabb kiadta a szükséges hozzájáruló nyilatkozatokat. A GVOP-s Békési Kistérségi Társulás pályázati támogatásából kizárólag a
települések közötti hálózat kiépítése, a közintézmények bekötése készült el 2009-ben. A hálózat további bővítése nem az önkormányzat(ok), hanem a piaci szereplők, befektetők feladata (lenne!). Az internet hálózat kiépítés helyzetével kapcsolatban bővebbet a Polar-Net Kft-től lehet megtudni.
polarnet@polarnet.hu, www.polarnet.hu
Polgármesteri Hivatal